Συμβουλές για ένα δυστυχισμένο γατάκι, λιοντάρι ή αετό
(δηλαδή, ίσως και για σας)


Μπορείτε να βρείτε κάποιον που θα επιθυμούσατε να αγαπάτε περισσότερο από τον ίδιο σας τον εαυτό;
Οι άνθρωποι που είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι στη ζωή, είναι εκείνοι που η προσωπικότητά τους είναι μια σύνθεση των τύπων της γάτας και του λιονταριού. Σε οποιαδήποτε κατηγορία κι αν ανήκετε πάντως, δεν υπάρχει λόγος να μείνετε προσκολλημένοι σε αυτήν. Πριν ακόμα αρχίσετε να αναλύετε το μοντέλο στο οποίο ανήκετε, θα πρέπει να δεχτείτε πόσο σημαντική είναι η επιρροή του στις επιλογές που κάνετε στη ζωή σας.
Βρείτε μισή ως μια ώρα καιρό την ήμερα για να μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας. Κλειστείτε σε ένα δωμάτιο, χωρίς τηλεόραση, ραδιόφωνο ή τηλέφωνο και προσπαθήστε να μην σας ενοχλήσει κανένας. Γνωριστείτε σιγά-σιγά με τον εαυτό σας, συζητώντας μαζί του τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τα όνειρά του. Αναλογιστείτε πώς εσείς κι ο... εαυτός σας θα ζήσετε μαζί μια ολόκληρη ζωή. Δεν είναι λοιπόν φυσικό να σας ενδιαφέρει και να τον αγαπάτε;
Ποιοι είστε αλήθεια; Έχετε ποτέ συγκεντρωθεί έτσι, προσπαθώντας να δείτε βαθιά μέσα σας; Οι πιθανότητες είναι πώς όχι... πώς δεν έχετε ποτέ καθίσει να ερευνήσετε τις μύχιες σκέψεις, τον πλούτο των συναισθημάτων, τις επιθυμίες, τις αξίες, τους στόχους, τους πόθους, τα πράγματα πού έλκουν το ενδιαφέρον σας. Όλα αυτά, μαζί με τους φόβους, το άγχος, τις προτιμήσεις και τις αντιπάθειες σας, τα όνειρά και τις φαντασιώσεις, τις παράλογες σκέψεις σας, είναι μοναδικά στον κόσμο. Όλα αυτά είναι δημιουργήματα δικά σας και συνθέτουν τον εαυτό σας, πού είναι ξεχωριστός κι αλλιώτικος αό όλα τα άλλα πλάσματα.
Αν αρχίσετε να ανακαλύπτετε ποιοι είστε θα γεμίσετε από ικανοποίηση. Κάθε σας πράξη είναι και ένα στοιχείο για την αποκρυπτογράφηση του εαυτού σας. Πώς γράφετε; Αν ο τρόπος της γραφής σας είναι σταθερός και άνετος είστε ίσως επιθετικοί και απλά σίγουροι για τον εαυτό σας. Αν τα γράμματα σας είναι μικροσκοπικά, τότε σκεφτείτε μήπως καταπιέζετε τα συναισθήματα σας ή δεν εμπιστεύεστε τις ικανότητές σας. Φοβάστε να παίρνετε τολμηρές αποφάσεις; Τι είδους άνθρωποι είναι οι φίλοι σας; Ανήκετε στους ηγέτες ή στους υπόλοιπους; Παραγγέλνετε πάντοτε φαγητά που γνωρίζετε ή απολαμβάνετε δοκιμή νέων φαγητών; Σας αρέσουν τα φωτεινά χρώματα (που δείχνουν ζωντάνια) ή προτιμάτε να φοράτε συντηρητικά ρούχα που δεν σας ξεχωρίζουν από το πλήθος.
Παρατηρήστε προσεχτικά τον εαυτό σας, σαν να τον βλέπετε για πρώτη φορά. Σημειώστε όλα τα μικρά και μεγάλα χαρακτηριστικά στοιχεία που φτιάχνουν την εικόνα σας. Αυτή η αντικειμενική παρατήρηση θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε πολύτιμες γνώσεις για τον εαυτό σας.
Αν νιώθετε δυστυχείς κι έχετε επίγνωση του τι σας βασανίζει, είναι μια καλή ευκαιρία για να αρχίσετε την εξερεύνηση στον εσωτερικό σας κόσμο. Η κακή ψυχολογική σας κατάσταση είναι ένα σημαντικό κίνητρο για το ξεκίνημα. Αν πάλι νιώθετε όμορφα κι όλα πηγαίνουν καλά, ανακαλύψτε τι συντελεί σε αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να τα μάθετε όλα αυτά.
Ίσως δεν έχετε ακόμα αντιληφτεί ότι έχετε όλα τα προσόντα για να κερδίσετε τις χαρές της ζωής. Διαβάστε με προσοχή τον μικρό κατάλογο που ακολουθεί και σημειώστε πόσα πολλά από αυτά που περιλαμβάνει - προϋποθέσεις για την κατάκτηση της ευτυχίας - εσείς διαθέτετε.

1. Η ευφυΐα σας είναι η πρώτη προϋπόθεση. Κανένας δεν εξαντλεί τις δυνατότητες που του παρέχει το μυαλό του. Κι όμως το μυαλό σας επαρκεί για να καταφέρετε να εφαρμόσετε και τα πια φιλόδοξα σχέδια που έχετε ποτέ κάνει. Ακόμα καλύτερα μπορείτε να το ασκείτε διαρκώς προσφέροντας του νέες γνώσεις, ιδέες και ικανότητες.

2. Έχετε την ικανότητα να εκφράζετε αυτό πού θέλετε και όπως θέλετε. Ίσως δεν αξιοποιήσατε ακόμα αυτή σας την ικανότητα στο έπακρο. Μεγαλώνοντας, αλλάζοντας κι ωριμάζοντας θα δείτε ότι αυτό θα γίνεται όλο και περισσότερο.

3. Έχετε την ικανότητα να αισθάνεστε ένα πλήθος ζωηρών συναισθημάτων. Όσο συμβιβάζεστε με το είδος και την ποιότητά τους, τόσο πιο ελεύθερα θα τα εκφράζετε. Τότε θα διαπιστώσετε ότι η συμβολή τους στην ικανοποίηση που παίρνετε από τη ζωή είναι πραγματικά μεγάλη.

4. Μπορείτε να αγαπάτε και να αγαπιέστε. Στο χέρι σας είναι να τολμήσετε να προχωρήσετε στα πια προχωρημένα στάδια μιας ζεστής ανθρώπινης σχέσης.

5. Υπάρχουν σίγουρα μέσα σας μνήμες από καταστάσεις στις οποίες πήρατε τη γεύση της νίκης και της επιτυχίας. Αυτές οι στιγμές θα πρέπει να χρησιμέψουν σαν παρακαταθήκη για το μέλλον. Όταν χρειάζεται, θα τις ανακαλείτε στη μνήμη σας για να σας ενθαρρύνουν, αλλά αυτά δεν σημαίνει ότι θα επαναπαύεστε στα περασμένα μεγαλεία. Άπλα θα αντλείτε από αυτές όση ικανοποίηση και κουράγιο χρειάζεστε κάθε φορά, για να προχωρήσετε μερικά ακόμα βήματα μπροστά. Οι εμπειρίες αυτές ήταν δικές σας και σας ανήκουν μαζί με τις δάφνες τους, όπως ακριβώς σας ανήκει το μέλλον πού βρίσκεται μπροστά σας.

6. Έχετε την ικανότητα να χαρίζετε την αναγνώριση στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται επομένως να εξαρτάστε από τους άλλους για αυτό. Όχι πώς δεν είναι όμορφο να απολαμβάνει κανείς την εκτίμηση και το θαυμασμό των άλλων. Όλοι επιθυμούν κάτι τέτοιο - αλλά κανένας δεν μπορεί να γίνει ευτυχισμένος, αν περιμένει να σχηματίσει την εικόνα του εαυτού του από τα λεγόμενα και τη συμπεριφορά των τρίτων.
[ Εάν είσαστε Γατάκι ] [ Εάν είσαστε Λιοντάρι ] [ Εάν είσαστε Αετός ]

[ Συμβουλές ]Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Test.idx.gr        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr