ΛΙΟΝΤΑΡΙ

Οι δυσκολίες της προσωπικότητας αυτού του τύπου ξεκινούν από την παιδική ηλικία. Τα λιοντάρια ήταν συχνά θύματα σκληρής σωματικής τιμωρίας ή ψυχολογικής ταπείνωσης στα παιδικά τους χρόνια. Ίσως επίσης ήταν παιδιά πολυάσχολων γονιών που δεν είχαν καιρό ν' ασχοληθούν με θέματα έξω από τα προσωπικά τους. Συχνά ήταν προικισμένα παιδιά και κατάφερναν να κερδίσουν την προσοχή και την αγάπη των άλλων με τις επιτυχίες τους σε κάποιο τομέα. Γενικά όμως στην παιδική τους ηλικία ένιωθαν μόνοι και ανεπιθύμητοι. Το σπίτι τους ήταν ένα πεδίο μάχης στο οποίο τα λιοντάρια έπρεπε συνεχώς ν' αποδείχνουν ότι είναι πράγματι "ο βασιλιάς της ζούγκλας". Χωρίς να το καταλάβουν άρχιζαν σιγά-σιγά να καταπιέζουν εκείνα τα κομμάτια του εαυτού τους που είχαν ανάγκη από τρυφερότητα, φροντίδα, ζεστασιά κι αδυναμία. Επειδή δεν ήταν δυνατόν ν' αποκτήσουν την αληθινή αγάπη όταν ήταν παιδιά, έπεισαν τον εαυτό τους ότι δεν την θέλουν κι ότι δεν την έχουν ανάγκη. Έπαιζαν το ρόλο του δυνατού, αυτάρκη, κυρίαρχου της μοίρας του ανθρώπου, πού είναι σε θέση να ελέγχει καταστάσεις και να κερδίζει νίκες.

Αν έχετε συγκεντρώσει τις περισσότερες μονάδες στη δεύτερη ομάδα ερωτήσεων, ή προσωπικότητά σας ανήκει στην κατηγορία των λιονταριών και είναι σίγουρο πώς, βάζοντας ολοένα και υψηλότερους στόχους, θα προκαλείτε τη μοίρα σας και πώς πολύ συχνά θα βγαίνετε κερδισμένοι. Καυχιέστε για το πόσο λίγο έχετε ανάγκη τους άλλους, τους οποίους πράγματι τις περισσότερες φορές χρησιμοποιείτε για να αντλήσετε ικανοποίηση από το θαυμασμό, το σεβασμό και την εκτίμηση που σας δείχνουν. Δεν έχετε την ανάγκη που έχουν τα "γατάκια" για τρυφερότητα και στοργή, γιατί εσείς έχετε μάθει να σχετίζεστε με υπεροψία, επιθετικότητα κι ανταγωνιστικότητα με τους ανθρώπους γύρω σας.

Έχετε μεγάλες στρατηγικές και οργανωτικές ικανότητες και χρησιμοποιείτε σωστά την εξυπνάδα και τη λογική σας. Θεωρείστε πολύ ικανός στη δουλειά σας και συχνά σας αναθέτουν υψηλές και υπεύθυνες θέσεις.

Εξωτερικά, δείχνετε πάντοτε σίγουροι για τον εαυτό σας. Νιώθετε άνετα σε όλες τις καταστάσεις και γίνεστε αμέσως το κέντρο της προσοχής, πράγμα πού επιδιώκετε μ' όλη σας την ψυχή. Έχετε εμπιστοσύνη στις ικανότητές σας και στη... μοναδικότητα σας. Προκειμένου να εντυπωσιάσετε - επηρεάσετε - κατακτήσετε τους ανθρώπους του περιβάλλοντας σας θα μεταχειριστείτε κάθε μέσο: θα δείξετε κατανόηση, ευγένεια, εξυπνάδα, ενδιαφέρον κι οτιδήποτε άλλο χρειάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Είσαστε έτοιμοι ακόμα και να υποκριθείτε πως διαθέτετε ικανότητες υπεράνθρωπου για να επιβληθείτε ως "βασιλιάς της ζούγκλας"...

Δίνετε άνετα διαταγές, διεκδικείτε τα δικαιώματα σας κι εκφράζετε ελεύθερα τους θυμούς σας - που είναι φοβεροί και συχνοί - έχετε δισταγμούς και φόβους το ίδιο βασανιστικούς μ' εκείνους που έχουν τα γατάκια! Διστάζετε, για παράδειγμα, να δείξετε τη συμπάθεια και την αγάπη σας σε ένα άλλο πρόσωπο και τρέμετε στην ιδέα ότι μπορεί να σας γκρεμίσουν από το βάθρο σας, άλλοι πιο δυνατοί από σας, ή ότι μπορεί να μην πραγματοποιηθούν όλα εκείνα πού με μεγάλη αισιοδοξία δείχνετε πώς περιμένετε... Φοβόσαστε επίσης να δείξετε οποιαδήποτε αδυναμία σας είτε περιστασιακή, είτε μόνιμη. Γι' αυτό βρίσκεστε διαρκώς σε επιφυλακή και σε άμυνα τόσο απέναντι στους άλλους όσο και στον ίδιο σας τον εαυτό. Αν δεν αναγνωρίσουν οι άλλοι την υπεροχή σας, αισθάνεστε ένα μεγάλο "τίποτα"...

Ο χαρακτήρας σας, σας οδηγεί να επιδιώκετε να ελέγχετε απόλυτα το περιβάλλον σας γιατί, όπως το λιοντάρι, μόνο τότε νιώθετε πραγματικά ασφαλείς, θα ασχοληθείτε με θέματα στα όποια μπορείτε να διακριθείτε και με ανθρώπους στους οποίους θα καταφέρετε να επιβληθείτε. Έχετε μεγαλύτερες πιθανότητες από τα γατάκια να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή, αλλά δεν είναι δυνατό να αποφύγετε τα προβλήματα. Σαν τα γατάκια, αποκλείετε σε ένα μεγάλο μέρος του εαυτού σας τη δυνατότητα να εκφραστεί, στην προσπάθεια να νιώσετε ασφαλείς. Καταπιέζετε έτσι τα συναισθήματα, τις επιθυμίες, τα όνειρα σας κι όλες σας τις ανάγκες για αγάπη, στοργή και τρυφερότητα. Έτσι, όσες επιτυχίες κι αν έχετε στη ζωή, στην πραγματικότητα δεν θα νιώθετε ποτέ απόλυτα ασφαλείς και ικανοποιημένοι.

Η ιδιοσυγκρασία σας επηρεάζει και τις σχέσεις σας με τους άλλους ανθρώπους. Ουσιαστικά, φοβόσαστε τους ανθρώπους και μειώνετε τη σημασία που έχουν για σας ώστε να μπορείτε να διαπραγματευτείτε χωρίς φόβο μαζί τους. Αν και μοιάζετε να έχετε ισχύ, οι άλλοι έχουν στην πραγματικότητα τη δύναμη να σας καταστρέψουν, αν δεν σας προσφέρουν το θαυμασμό και το σεβασμό που έχετε ανάγκη για να θρέψετε τον εγωισμό σας. Έχετε επίσης την τάση να χρησιμοποιείτε τους ανθρώπους γύρω σας για να πετύχετε δικούς σας σκοπούς, αγνοώντας τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους. Γι' αυτό και τα χάνετε όταν κάποιοι σας αγνοούν για να πετύχουν τους δικούς τους στόχους. Έχετε επομένως μεγάλη δυσκολία να χαλαρώσετε και να ηρεμήσετε απολαμβάνοντας την ευτυχία σας - μια και πάντοτε υπάρχει φόβος να παρουσιαστούν κάποιοι που θέλουν κι αυτοί να κάνουν το δικό τους, έστω κι αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα δικά σας σχέδια.

Εσείς που έχετε την προσωπικότητα του λιονταριού, θα πρέπει να επανεξετάσετε πόσο σας λείπουν η ζεστασιά, η τρυφερότητα και το μοίρασμα της απόλαυσης που με τόση επιμονή επιδιώκουν τα "γατάκια". Κινδυνεύετε να γκρεμιστείτε από το τεντωμένο σκοινί πού βαδίζετε σ' όλη σας τη ζωή.

[ Εάν είσαστε Γατάκι ] [ Εάν είσαστε Λιοντάρι ] [ Εάν είσαστε Αετός ]

[ Συμβουλές ]Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Test.idx.gr        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr