ΑΕΤΟΣ

Την πιο δύσκολη παιδική ζωή κι από τους τρεις τύπους προσωπικότητας είχε σίγουρα ο αετός. Τις πιο πολλές φορές τα αρνητικά στοιχεία υπήρχαν στο περιβάλλον του παιδιού - αετού από τα πρώτα του χρόνια, όταν ακόμα ήταν τελείως ανίσχυρο να αντιδράσει. Συχνά η προσωπικότητα του αετού ανήκει σε ανθρώπους πού μεγάλωσαν χωρίς γονείς, σε ψυχρά ιδρύματα και βάρβαρες συνθήκες, χωρίς στοργή κι αγάπη. Κι όταν ακόμα υπήρχαν γονείς, περισσότερο ζητούσαν παρά πρόσφεραν στα παιδιά τους. Αυτά μάλιστα που ζητούσαν ήταν πολλά και δυσβάστακτα για τους μικρούς παιδικούς ώμους. Άλλες φορές πάλι τα παιδιά - αετοί έμεναν αγνοημένα, σαν να μην υπήρχαν καν, από τους γονείς τους. Έπρεπε να μάθουν να φέρονται σαν αυτάρκεις ενήλικοι, χωρίς καλά-καλά να τους έχει επιτραπεί να υπάρξουν σαν παιδιά. Ίσως ακόμα οι γονείς τους να τους κατάκλυζαν, απρόβλεπτα κι αδικαιολόγητα, πότε με την υπερπροστασία τους και πότε με την αδιαφορία τους. Έτσι, όσο λιγότερα συναισθήματα κατάφερνε να νιώσει ο μικρός αετός, τόσο καλύτερα, γι' αυτόν, αφού τα περισσότερα θα ήταν αρνητικά. Ήταν μόνος, χωρίς αγάπη και φροντίδα. Η μοναδική του ασφάλεια ήταν ν' απομονώνεται συναισθηματικά από το περιβάλλον του. Έτσι από πολύ νωρίς οι αετοί έγιναν ξένοι για τους γύρω τους, αλλά και για τον ίδιο τους τον εαυτό.

Αν είστε αετός (τις περισσότερες μονάδες στην τρίτη ομάδα ερωτήσεων) δεν θα επιτρέψετε ποτέ στον εαυτό σας να επιθυμήσει την τρυφερότητα, απλά και μόνο γιατί δεν πιστεύετε ότι είναι δυνατό να την αποκτήσετε. Κι αυτό δεν είναι το μόνο στη ζωή, από το όποιο έχετε παραιτηθεί. Οι ελάχιστες επιθυμίες σας κάνουν τους άλλους να πιστεύουν ότι έχετε και ελάχιστα προβλήματα, πράγμα πού απέχει πάρα πολύ από την αλήθεια, φαίνεστε ώριμοι, καθόλου ανταγωνιστικοί ή άπληστοι και ικανοποιημένοι από τη ζωή σας και τους άλλους, ενώ στην πραγματικότητα δεν είστε ούτε ευτυχισμένοι, ούτε πλήρεις. Απλά, έχετε παραιτηθεί από τη ζωή, επειδή δεν πιστεύετε ότι μπορείτε ποτέ να γίνετε ευτυχισμένοι. Συχνά χρησιμοποιείτε την έκφραση "θέλω να είμαι ελεύθερος -η" που στην πραγματικότητα σημαίνει πώς επιθυμείτε να απομονωθείτε και να αποφύγετε να αναλάβετε τις ευθύνες, τόσο σε σχέση με τους ανθρώπους, όσο και με τη δουλειά σας.

Έχετε μάθει να φαίνεστε αυτάρκεις και ανεξάρτητοι, είστε επινοητικοί και χρειάζεστε ελάχιστα χρήματα για να διατηρήσετε τον τρόπο ζωής σας. Μ' άλλα λόγια, έχετε μάθει να επιβιώνετε.

Ίσως είστε οξυδερκείς κι έχετε αποκτήσει μεγάλη πείρα στις κοινωνικές συνήθειες, ίσως έχετε αναπτύξει σε μεγάλο βαθμό την παρατηρητικότητα σας και ξέρετε πια να αναλύετε καλά τους ανθρώπους γύρω σας. Όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τη μάθηση από τα βιβλία, αλλά με την ίδια την επιβίωση, στην οποία έχετε ασκηθεί να τα καταφέρνετε θαυμάσια!

Δεν σας ενδιαφέρει να αποκτήσετε όνομα, δύναμη ή χρήματα. Πάνω από όλα επιδιώκετε να περιφρουρήσετε την ιδιωτική σας ζωή. Δεν ανακατεύεστε σε συζητήσεις προσωπικής φύσης. Δεν απαντάτε στις αδιάκριτες ερωτήσεις που σας βάζουν οι άλλοι - κι αδιάκριτες θεωρείτε τις ερωτήσεις που αφορούν την προσωπική σας ζωή.

Έχετε αρκετές κοινωνικές σχέσεις, αλλά όλες είναι επιφανειακές, γιατί δεν επιτρέπετε σε κανένα να σας πλησιάσει πολύ. Είσαστε περήφανοι για την ανεξαρτησία σας και δεν έχετε ανάγκη από κανέναν για να γίνετε ευτυχισμένοι. Αν συμβεί να παντρευτείτε, αυτή η στενή σχέση θα σας δημιουργήσει προβλήματα, εκτός αν κατορθώσετε να διατηρήσετε μεγάλα περιθώρια ελευθερίας και μέσα στο γάμο σας. Έχετε ανάγκη από μοναξιά και χρειάζεστε να κάνετε πότε-πότε διακοπές ολομόναχοι. Από μια μακρόχρονη και σταθερή σχέση, προτιμάτε οπωσδήποτε το φλερτ και τους σύντομους επιπόλαιους δεσμούς, στους οποίους δεν χρειάζεται να κάνετε παραχωρήσεις.

Επαναστατείτε μπροστά σε όλες τις υποχρεώσεις και τις συμβάσεις πού δέχονται οι συνηθισμένοι άνθρωποι. Πολλές φορές, η συμπεριφορά σας γίνεται ανεξήγητη απλά και μόνο επειδή δεν θέλετε να κάνετε αυτό που οι άλλοι περιμένουν από σας, θεωρώντας το δέσμευση! Για σας ελευθερία σημαίνει να κάνετε ότι θέλετε, όταν και όπως το θέλετε...

Δεν συνηθίζετε να δέχεστε συμβουλές κι ακόμα περισσότερο εντολές. Προτιμάτε να δουλεύετε μόνοι, έστω κι αν κερδίζετε λιγότερα χρήματα, παρά να είστε υποχρεωμένοι να υποτάσσεστε στις εντολές κάποιου προϊστάμενου. Έχετε νιώσει άγχος πολλές φορές στη ζωή σας κι έχετε αποφασίσει να αποφεύγετε κάθε κατάσταση που σας το δημιουργεί.

Ή φυγή, όμως, και το πέταγμα του αετού στα μεγάλα ύψη, είναι μια μέθοδος που προφυλάσσει τους αδύνατους κι ανυπεράσπιστους...

Αυτή η κρυφή σας αδυναμία, μαζί με την έμφυτη ακεραιότητα του χαρακτήρα σας, το ήθος και την τιμιότητα σας, δημιουργούν πολύ συχνά θετική εντύπωση στο αντίθετο φύλο. Γίνεστε το αντικείμενο της προσοχής των άλλων ακριβώς επειδή δεν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε ή να τους κατακτήσετε, όπως δεν θέλετε να αποκτήσετε υψηλά αξιώματα και δόξα ή να κερδίσετε χρήματα, δεν πρόκειται να θυσιάσετε τα ιδανικά σας - δηλαδή τη μοναχικότητα σας. Επίσης, ένας άντρας ή μια γυναίκα που δεν ερωτεύονται είναι ένας δύσκολος, αλλά πολύ ελκυστικός στόχος για τους υπόλοιπους...

Με μια πρώτη ματιά, ο αετός μοιάζει να έχει την πιο ισορροπημένη προσωπικότητα από τους τρεις τύπους που περιγράφουμε. Περισσότερο ικανοποιημένος με τη ζωή του από ότι το γατάκι, δεν χαλάει την ηρεμία του επιδιώκοντας δύσκολους στόχους όπως το λιοντάρι. Άλλα τα φαινόμενα απατούν και εδώ...

Αν ανήκετε στην ομάδα των αετών ζείτε στην πραγματικότητα μια ζωή στερημένη από αληθινές απολαύσεις κι ο εαυτός σας είναι καταπιεσμένος, χωρίς ελπίδες, όνειρα κι επιθυμίες. Δεν πιστεύετε πώς κάτι ασυνήθιστα όμορφο είναι δυνατό να συμβεί και σε σας, ούτε βέβαια και το επιδιώκετε.

Μοιάζετε περισσότερο με μηχανή παρά με άνθρωπο. Βαθιά μέσα σας αναρωτιέστε γιατί δεν μπορείτε και εσείς να μοιάζετε και να φέρεστε όπως οι άλλοι άνθρωποι, αλλά εξακολουθείτε να αρνιέστε ανοιχτά οτιδήποτε έχει σχέση με δεσμεύσεις, ευθύνες, συναισθηματικές φορτίσεις. Ζείτε έτσι μόνοι, σε ένα δικό σας κόσμο, περιτριγυρισμένοι από ένα τείχος ασφάλειας, όπως το σαλιγκάρι από το κέλυφος του. Άλλα ο κόσμος σας είναι κενός, άδειος από τις ηδονές που προσφέρει η ανθρώπινη επαφή και ζεστασιά, χωρίς την ικανοποίηση που δίνει η φιλοδοξία και η επιτυχία.

Οι περισσότεροι αετοί δεν συμμετέχουν αρκετά στη ζωή κι έχουν περισσότερα προβλήματα από τις γάτες ή τα λιοντάρια. Αν ανήκετε στους αετούς έχετε δυο δρόμους να διαλέξετε: Μπορείτε να διατηρήσετε τις αποστάσεις ασφαλείας από ανθρώπους και πράγματα και την - κάπως μίζερη είναι η αλήθεια - αυτάρκεια σας, και να συνεχίσετε να ζείτε απομονωμένα και στερημένα. Υπάρχει όμως κι ο άλλος δρόμος. Διαβάστε αυτά πού ακολουθούν, κι ίσως τον ανακαλύψετε!

 
[ Εάν είσαστε Γατάκι ] [ Εάν είσαστε Λιοντάρι ] [ Εάν είσαστε Αετός ]

[ Συμβουλές ]Προηγούμενη Σελίδα        http://www.Test.idx.gr        Προηγούμενη Σελίδα
Advertised by Ati Advertising on se.gr