Καλώς ήρθατε στο site www.words.idx.gr.

Το site αυτό έχει σκοπό να σας εμπνεύσει, να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο σας και να δραστηριοποιήσει δημιουργικά τον συνειδητό και υποσυνείδητο νου σας.

Οι ψυχολόγοι πιστεύουν ότι βλέποντας τυχαίες φράσεις που ενεργοποιούν την φαντασία μας και υποκινούν τον νου, διευρύνουν την εφυήα μας, εμπλουτίζουν το λεξιλόγιο μας.
Μας κάνουν πιο εύστροφους και πιο ετοιμόλογους.
Είναι γνωστά τα οφέλη που έχουν φέρει στην εξέλιξη του ανθρώπου ο γραπτός και ο προφορικός λόγος. Ουσιαστικά με το πλούσιο λεξιλόγιο που περιέχει λέξεις για να περιγράψει κάθε τι μεγάλο ή μικρό, υπαρκτό ή ανύπαρκτο, υλικό ή άυλο. Τα πάντα αποτυπώνονται σε μια λέξη ή μια μικρή πρόταση.
Οι αρχαίοι σοφοί έλεγαν ότι αν κάτι δεν αποτυπώνετε με μια μικρή πρόταση ή λέξη δεν έχει νόημα.

Όμως παρασυρόμενοι από την καθημερινότητα περιορίζουμε το λεξιλόγιο μας σε συγκεκριμένες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά.
Δεν είναι λίγες οι φορές που όλοι μας προσπαθούμε να θυμηθούμε μια συγκεκριμένη λέξη για να περιγράψουμε αυτό που θέλουμε να πούμε και συχνά λέμε "κόλλησε το μυαλό μου"

Μια επίσκεψη στο site www.words.idx.gr όταν θέλουμε να χαλαρώσουμε, να κάνουμε την σκέψη μας να φύγει από εκεί που έχει κολλήσει ή να διευρυνθεί όταν στερέψαμε από ιδέες και θέλουμε να ενεργοποιήσουμε το μυαλό μας ή απλά να την δραστηριοποιήσουμε γεμίζοντας ιδέες και έμπνευση.

Την δύναμη που κρύβουν οι λέξεις έρχονται να αποκαλύψουν τα ίδια μας τα ονόματα.
Πολλοί άνθρωποι άλλαξαν τη ζωή τους, αλλάζοντας απλά το όνομα τους.
Ένα πιο κατάλληλο όνομα προς την πορεία και τους στόχους τους ήταν αρκετό για να γραφτούν στην ιστορία.
Κανείς δεν είχε ακούσει για την Σήλα Γουάϊτ μέχρι που άλλαξε το όνομα της σε Σήλα Μπλάκ. Τότε κατάφερε να αποκτήσει μια ολόκληρη περιουσία και να γίνει διάσημη, τραγουδώντας. Ο Adolf Schickelgruber ίσως να μην κατάφερνε και πολλά εάν δεν άλλαζε το όνομα του σε Adolf Hitler.

Αλλά και λέξεις απλές που περιγράφουν συστήματα, εταιρείες ή υλικά αγαθά όπως turbo, IBM, κτλ γνώρισαν τεράστια επιτυχία και έκαναν διάσημο αυτό που περιγράφουν.

Μπορείτε να καταχωρίσετε και εσείς τις λέξεις που σας δίνουν έμπνευση και να τις δείτε με τυχαία σειρά να εμφανίζονται μπροστά σας, ταξιδεύοντας τον νου σας, στον κόσμο της έμπνευσης, των ιδεών, της φαντασίας και της δημιουργίας.

Ασφαλώς κατά την αναζήτηση δεν πρέπει να βιαζόμαστε. Ο νους θέλει χρόνο για να κινηθεί και εμείς πρέπει να του τον δώσουμε
Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κατά την εμφάνιση κάθε λέξης πρέπει να αφήνουμε στον νου μας τον χρόνο που χρειάζεται για να κινηθεί , να καταχωρίσει την λέξη, να την επεξεργαστεί και να φύγει προς την κατεύθυνση που θέλει.