Θεμα: Πως βαζουμε Proxy Servers στον explorer
Ημερ/νια: 4/18/2003 Απο: Άγνωστος/η
Στειλτο σε ενα φιλο

Πως βαζουμε Proxy Servers στον explorer

Σε Internet Explorer 5, πηγαίνεις στο Tools (Εργαλεία) και διαλέγεις την καρτέλλα Connections (Συνδέσεις). Διαλέγεις την σύνδεσή σου και πατάς το κουμπί Settings (Ρυθμίσεις). Θα σου βγάλει ένα παράθυρο στο οποίο πρέπει να διαλέξεις (να τσεκάρεις δηλ.) το τρίτο κουτάκι Use a proxy server (δεν ξέρω πώς διάολο είναι στα ελληνικά, έχω αγγλικό ΙΕ). Θα έχεις από κάτω δύο κουτιά, το ένα είναι Address (διεύθυνση) και το άλλο Port (θύρα). Στο site που σου έδωσα έχει όλους τους Proxy Servers με τον ακόλουθο τύπο: 111.222.333.444:88. Λοιπόν, το 111.222.333.444 είναι η διεύθυνση (την οποία θα αντιγράψεις στο κουτί Διεύθυνση) και ο αριθμός μετά την άνωκάτω τελεία (στο παραπάνω παράδειγμα το 88) είναι η θύρα. Αυτό ήταν. Κάνεις ΟΚ κι είσαι αόρατος!! Α, να περιμένεις μια μείωση ταχύτητας στο σερφάρισμά σου, αλλά αυτό είναι το τίμημα της ανωνυμίας... Εγώ έχω ISDN γραμμή, το'χα κάνει, όλα καλά (μερικές σελίδες δεν μου βγαίναν με την πρώτη, έκανα refresh/ανανέωση και βγαίνανε) αλλά κουράστηκα από την καθυστέρηση και το έβγαλα. Δεν στο συνιστώ αν δεν έχεις γρήγορη σύνδεση (ISDN ή καλή PSTN).
Το σύστημα αυτό σε προστατεύει μονίμως, όσο έχεις την ρύθμιση στον browser σου. Όταν την βαρεθείς, ξετσεκάρεις εκεί που έβαλες το Use a proxy server και επανέρχεσαι στο κανονικό (και visible).
Το να διαλέξεις κάποιον server πιο κοντά σου σημαίνει ότι οι σελίδες θα φορτώνουν πιο γρήγορα. Πώς διαλέγεις κάποιον τέτοιον; Βρίσκεις το IP address σου το οποίο έχει την μορφή (και αυτό) 111.222.333.444. Μετά ρίχνεις μια ματιά στην 'λίστα΄ των servers και προσπαθείς να βρεις κάποιον που έχει τα τρία πρώτα και τα τρία δεύτερα νούμερα ( στο παράδειγμα το 111.222) ίδια με το IP σου.